Het schepencollege van Olen keurde de aanpassingen voor de socio-economische vergunning Shopping Park Olen goed. Hiermee haalt burgemeester Marcel Bellens (CD&V) zijn slag thuis.

In 2005 leverde het Interministerieel Comité voor de Distributie een socio-economische vergunning af voor het Shopping Park Olen. De vergunning omvat de assortimenten wonen, vrije tijd en tuin. Ondertussen heeft een bekende voedingsketen (Albert Heijn) interesse laten blijken voor een vestiging in Shopping Park Olen.

Omdat voeding niet tot het vergunde assortiment van het Shopping Park Olen behoort, moet de socio-economische vergunning aangepast worden.

In februari 2012 diende Shopping Park Olen volgende aanvraag tot wijziging van de bestaande socio-economische vergunning in. De aanvraag gaat om:

- een verschuiving tussen de reeds vergunde assortimenten (2.052 m²);
- een toevoeging van drie nieuwe assortimenten: (reis)koffers/(reis)tassen/lederwaren, opticien en supermarkt/voeding (2.454 m²);
- een bevestiging van een deel van de oppervlakte voor buitenverkoop (1.335 m²) en herbestemming van een deel van de oppervlakte bestemd voor buitenverkoop naar parking (2.322 m²).

Op donderdag 26 april keurde het schepencollege Olen deze aanpassingen van de socio-economische vergunning goed. Het college koppelde wel enkele voorwaarden aan deze goedkeuring. Zo moet er onder andere een fietsverbinding komen tussen Neerbuul en Lammerdries-Oost. Deze verbinding komt naast het terrein van het Shopping Park.

Protest van Olense handelaars
Unizo Olen en Unizo Kempen had vorige week met een petitie van 600 handtekeningen van handelaars nog fel geprotesteerd tegen de goedkeuring (foto).